Majówka, wiosenne porządki więc zabrałem się za kompa, konkretnie wymianę pasty na CPU I GPU .
Pastę którą użyłem to AC MX-2 .
Testy przeprowadzone na programie OCCT.

Jak widzicie pasta jest w złym stanie, warstwa była sucha i odchodziła jak sztywna naklejka.
GPU przed wymianą pasty .Temp. to 89*C w stresie 15 min. katowania.
po wymianie pasty, tempy max to 75*C , zauważcie 14*C różnicy a pasta jest jeszcze nie wygrzana, różnica spora i w pełni jestem zadowolony.
Na CPU różnica był mniejsza koło 10*C , być może dlatego że miałem dość dobrą pastę Revoltec NANO ,pracowała 3 lata i zdała egzamin . Tempy przed to 67-69*C w zależności na których z 4 rdzeni, po wymianie 58-59*C , więc też jest na PLUS
Panowie pasta koszt około 18 zł, a jest bardzo dobra i dba o nasz sprzęt, kurz i stara pasta to męczarnia dla naszego sprzętu.
Czyścić,Czyścić i jeszcze raz czyścić

Ps.Woo rotor śmigła w naszych zasilaczach zachowuje się sprawnie

ma klasyczne ,,odbicie śmigła w drugą stronę,, niestety nie mogę tego powiedzieć o wentylatorach które mam na chłodzeniu są już wypracowane i śmigło ,,staje sztywno,, więc łożyska już są wytarce, ale co się dziwić skoro potrafią się kręcic po 2000 rpm w stresie? trzeba będzie pomyśleć o zakupie nowych wiatraków.
Ps.Domino ile ci zostało pasty?

u mnie zeszła ,,jedna kropka,, i jak wrażenia??