Coś koniecznie trzeba zrobić z BMW, bo w kabinie wszystkich słychać dookoła, tylko nie własnego samochodu. Alfa Romeo jest z kolei tak krzykliwe, że na dzień dobry myślałem, że kilka plomb mi wypadło. Ale na szczęście są. Te lampy są przekombinowane, w realu tak niestety nie jest, trochę mi to przypomina mod dla graczy w wieku 4 - 10 lat. Ale to oczywiście moje zdanie. Co do wydajności samego modu, pierwszy raz w historii mojego komputera obraz przy full detalach nie chodził na starcie oczywiście płynnie, więc coś w tej bajce jest, że zbiór różnych aut z różnych gier nieco wymagania zawyża. Sprawdziłem mod na innych torach i było o niebo lepiej, chociaż cienie ustawiłem na średnie. Minimalne przycinki na full opcjach (Radeon R9 270X). Reszta oczywiście śmiga na full. Może minimalny wpływ na to mają te LOD-y i FOV-y (na tym się już niestety nie znam) a może różnej szczegółowości siatki samochodów (różne mody). Tak czy owak słabsze kompy będą miały trochę gorzej. Jeszcze jedno - w powtórkach samochody wydają się różnej wielkości (wysokości). Porównajcie na powtórkach np. Alfę (niziutka) i Focusa (dużo wyższy). Ale to pewnie efekt zbieraniny samochodów z różnych modów. Koniecznie wstawcie template do modeli, ludzie nie wiedzą, z jakich modów te samochody Wzięliście, pomalowany mod na pewno ładniej będzie się prezentował. Jest też kilka mocnych stron modu - BMW, nowy Seat, TT też ładne, Honda, focus i subaru już niestety takie sobie (wg. mnie, w porównaniu ze starymi modelami)
Podsumowując:
dźwięki - koniecznie do poprawy (ujednolicić, jedne samochody nazbyt głośne, innych wogóle nie słychać i nie czuć, zapożyczyć ewentualnie kilka dźwięków ze starego moda),
światła z tyłu - znaleźć złoty środek - trochę wyostrzone mogą być - ale nie tak jak teraz - no chyba, że celujemy w przedział wiekowy 6 - 10 lat,
spróbować troszeczkę poprawić wydajność modu - w końcu na kartę wydałem 600zł - i wczoraj mod mnie zszokował nierówną płynnością. Ja mam z czego zejść - starczyło detale przeciwników dać na wysokie (zamiast ultra) i po problemie. Jednak nie każdego stać na wybulenie na kartę 600 zł.
Jeżeli to Poprawicie - przekonam się do tego moda