Lużne pogawędki nt. naszych kompów
awatar
Mario17-03
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 517
Dołączył: 21.08.2011
Napisany 18.05.2016 11:14
Hejka, od jakiegoś czasu mam problem z kompem, konkretnie CPU 100%, komp skanowany esetem i AdwCleanerem, Glary Utilises pracuje u mnie często jako narzędziowy, wszystko czysto jak łza, system świeży, ma mniej niż 1 m-sc. Objaw najczęściej występuje gdy ściągam film, i przeglądam w trakcie neta. np YT zawiecha totalna, jeżeli mi się uda to w Menedżerze podgląd procesów jest na 0% zużycia, nie rozumiem tego, procesów uruchomionych koło 60, wiem kiedyś użuywałem programiku explorer browster czy coś takiego, także nic nie pokazał niepokojącego, temp. kompa są ok nawet poniżej normy, bo dbam. hmm o kij tu chodzi? może to program Tixati? przez który pobieram filmy? ale siedzę na nim już parę ładnych lat i było ok? , chociaż to nie zawsze jest regułą, bo podczas swobodnego przeglądania neta też potrafi mi zonk wyskoczyć., Co robić?
Dysk zewnętrzny też skanowany i jest ok. Brak pomysłów już u mnie sad
CPU i5 2400 4x 3,1 Ghz
GPU GTX 560Ti Asus DC II CU
Ramm 4x2 Gb GoodRam 1333Mhz CL9
Dysk SSD Crucial M550 128 Gb, HDD F3 Samsung 500 Gb
PSU OCZ ZT 550 Watt Bronze
Sound card Asus Xonar DX/XD
System Win 7 64 bit.
awatar
WooQash
sezon3sezon4sezon5sezon6sezon7
sezon8sezon9sezon10
Posty: 902
Dołączył: 11.05.2012
http://wooqash.net/
Napisany 18.05.2016 12:58
Sterowniki do chipsetu zainstalowałeś?
upload.wooqash.net/image,ctemRYSfah.png
awatar
Mario17-03
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 517
Dołączył: 21.08.2011
Napisany 18.05.2016 14:29
Edytowano 18.05.2016 15:35 przez Mario17-03
wszystko świeże ze strony Asusa.
W razie czego Bios też aktualizowałem.
CPU i5 2400 4x 3,1 Ghz
GPU GTX 560Ti Asus DC II CU
Ramm 4x2 Gb GoodRam 1333Mhz CL9
Dysk SSD Crucial M550 128 Gb, HDD F3 Samsung 500 Gb
PSU OCZ ZT 550 Watt Bronze
Sound card Asus Xonar DX/XD
System Win 7 64 bit.
awatar
Mario17-03
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 517
Dołączył: 21.08.2011
Napisany 19.05.2016 19:43
Dziś odwiedził mnie BSOD i to 2x , nie mam pomysłu co robić, wprawdzie objawy zaczęły się jak kupiłem dodatkowo SSD i ramm, 2x2 gb ale wszystko jest cacy, testy systemowe jak i memtestem 4h bodajże pokazały że wszystko gra....wyczytałem gdzieś na forum że ,,bezpieczniej jest zejść z mhz, więc obniżyłem do 1066mhz bo nominalnie sa 1333mhz, zaznaczam że kupiłem identyczne kości, tego samego producenta itp. też testy pokazały ok. Niewiem co robić? Ktoś coś? Dziś oglądałem transmisję żużla na YT Live i też mi wywalił Bsod fools
CPU i5 2400 4x 3,1 Ghz
GPU GTX 560Ti Asus DC II CU
Ramm 4x2 Gb GoodRam 1333Mhz CL9
Dysk SSD Crucial M550 128 Gb, HDD F3 Samsung 500 Gb
PSU OCZ ZT 550 Watt Bronze
Sound card Asus Xonar DX/XD
System Win 7 64 bit.
awatar
Civus
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 207
Dołączył: 19.08.2011
Napisany 20.05.2016 15:16
Mario nie wiem jak ci pomóc, ale za czasów gdy posiadałem płytę ASUS M2N-E też co jakiś czas pojawiał się Blue Screen, w miarę aktualizacji Biosu problem pojawiał się rzadziej, ale BS dawał o sobie znać po zmianie systemu Windows nawet po instalacji sterowników u mnie to było z karta dźwiękową.
up.programosy.pl/foto/bez_nazwy-1_36.jpg
Nie wyprzedzaj mnie czasem, tylko umiejętnościami ;>


It's hard to tell that the world we live in is either a reality or a dream.
prev
awatar
maro
7 minut temu
awatar
WooQash
1 godzinę temu
awatar
Mav
1 tydzień temu
awatar
Slimmy
1 tydzień temu
awatar
Baszu43
2 tygodnie temu
awatar
Gornik
2 tygodnie temu
awatar
Domino
3 tygodnie temu
awatar
DFGT
3 tygodnie temu
awatar
Krzys
3 tygodnie temu
awatar
MaciekS
6 tygodni temu
awatar
Civus
7 tygodni temu
awatar
Denan06
9 tygodni temu
awatar
Sprajt
9 tygodni temu
awatar
DrąGal
07.05.2020   22:44
awatar
Darsoon
07.05.2020   21:55
awatar
Dryl
05.05.2020   20:28
awatar
jakub4prv
13.04.2020   13:57
awatar
Mario17-03
30.03.2020   09:02
awatar
Adrian4900
22.03.2020   22:44
awatar
LynxD
22.03.2020   21:37
awatar
xoSx_USA
11.03.2020   08:24
awatar
Zagman92
27.02.2020   13:04
awatar
BieRni
24.02.2020   10:31
awatar
MAURO
22.02.2020   19:04
awatar
SPEEDMAN4fun
20.01.2018   00:55
awatar
czaxxx
19.01.2018   23:10
awatar
Mohito
19.01.2018   22:54
awatar
Cryptone
19.01.2018   22:48
awatar
TheSznikers
19.01.2018   20:58
awatar
Alex
19.01.2018   20:46
awatar
NaraPLN
19.01.2018   20:16
awatar
VSX500
19.01.2018   19:48
awatar
REJSU
19.01.2018   19:47
awatar
Marcinho
19.01.2018   19:40
awatar
Xarlith
19.01.2018   18:38
awatar
BezlitosnaWydra
19.01.2018   18:24
awatar
SZOLTYS
19.01.2018   18:02
awatar
Roody
19.01.2018   17:02
awatar
Spayk
19.01.2018   16:51
awatar
Carles
19.01.2018   16:17
awatar
Elmo
19.01.2018   15:24
awatar
LosPazdziochos
18.01.2018   20:07
awatar
Raidersky
18.01.2018   16:53
awatar
Gruchasz
18.01.2018   16:40
awatar
Golomp
18.01.2018   15:54
awatar
PolishRacer
18.01.2018   15:02
awatar
zabaracer
18.01.2018   14:50
awatar
solar
17.01.2018   12:33
next
royalracing2020
RoyalRacing © 2011-2020
Wszystkie prawa zastrzeżone
php-fusion
PHP-Fusion © 2002-2020 by Nick Jones.
Wydane jako darmowe oprogramowanie bez zastrzeżeń na licencji GNU Affero GPL v3.