Błędy w modzie
awatar
Gornik
sezon4sezon5sezon6sezon7sezon8
sezon10
Posty: 410
Dołączył: 18.06.2012
https://www.facebook.com/pages/Gornik-Projects/528
Napisany 07.01.2016 23:30
Prosiłbym by każdy wypisał wywalenia jakie miał w raz z detalami jakimi są ustawione oraz autami które są na serwie oraz w pobliżu.

Czyli
Błąd: (co się stało plus potencjalna nazwa błędu)
Detale: (przeciwnicy, swoje auto, cienie itp)
Kierowcy na serwerze:
Kierowcy widoczni aktualnie na ekranie:
Włączone/wyłączone światła (przeciwnicy też):
Spec Kompa (procek, grafa i pamięć ram)

im więcej detali tym bardziej mogę wiedzieć w czym grzebać.
awatar
krzysiek_aleks
sezon10
Posty: 115
Dołączył: 18.10.2015
Napisany 08.01.2016 07:01
Leon:
Gra się zamknęła (Program rFactor przestał działać) dwa razy po wyjściu z toru, raz w trakcie jazdy (kamera telewizyjna)
i.imgur.com/SExgFTk.jpg
1
1
Wyłączone
Intel Pentium G3220 (3 GHz), AMD Radeon R7 200, 4 GB RAM

Jakbyś nie zauważył w innym temacie, to TT jest drugim (po wcześniejszych próbach z Focusem) autem bezzałogowym.
awatar
Adrian4900
sezon5sezon6sezon7sezon8sezon9
sezon10
Posty: 167
Dołączył: 30.04.2013
Napisany 08.01.2016 10:21
Błąd: Po wbiciu na serwer początkowo Fordem po zrobieniu 2 okr. chciałem wrócić wcisnąłem ESC i wyłączyło grę, później to samo z Holdenem.
Detale: www.ufast.eu/pics/3124091.png
Kierowcy na serwerze: Gruchasz, Górnik
Kierowcy widoczni aktualnie na ekranie:
Włączone/wyłączone światła (przeciwnicy też): podczas wyścigu testowego obaj mieliśmy włączone ale to chyba nie to
Spec Kompa (procek, grafa i pamięć ram): www.ufast.eu/pics/5056941.png

Moja opinia jest taka że to nie wina aut ale toru, otóż dlaczego ja tymi dwoma autami śmigałem już na Bathrust całkiem sporo i nie miałem tam żadnych problemów.
awatar
Krzys
sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 147
Dołączył: 28.04.2014
Napisany 08.01.2016 10:26
Błędy takie same jak Krzysiek_aleks i Adrian. Po naciśnięciu klawisza esc. gra się zamyka. Testowałem Leona
awatar
MAURO
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 256
Dołączył: 19.08.2011
Napisany 08.01.2016 12:20
jadać dowolnym autem wczoraj samemu online wywala z gry po wyjściu z toru , offline nic się nie działo,występuje także jeden błąd kamery Holdena .nie jestem pewien ale stawiał bym na tor.
ITALOVER
awatar
MAURO
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 256
Dołączył: 19.08.2011
Napisany 08.01.2016 12:25
Wrzućcie Saponaro na testy na 3 dni zobaczymy co się stanie.
ITALOVER
awatar
MAURO
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 256
Dołączył: 19.08.2011
Napisany 08.01.2016 12:53
Przy probie jazdy po jakimkolwiek torze autem Audi tt wyskakuje błąd podczas lądowania toru gMotor2 error...Civic Bumber R G GMT To memory ,pyzatym Audi prawie kompletnie nie chce skręcać w porownaniu do innych aut jakby miało całkowicie inna fizykę nie idzie tego auta opanowac.kazdy najmniejszy ruch kierownicy powoduje jego obrot lub na odwrót Seat zachowuje sie inaczej i Holden tez inaczej
ITALOVER
awatar
krzysiek_aleks
sezon10
Posty: 115
Dołączył: 18.10.2015
Napisany 08.01.2016 17:40
Ja dodam, że nie testowałem tego toru co jest na serwerze, tylko na innych.
awatar
Darsoon
sezon3sezon4sezon5sezon6sezon7
sezon9sezon10
Posty: 175
Dołączył: 17.02.2012
Napisany 08.01.2016 17:56
"Czasem" (w sumie 3 razy wbiłem do tej pory) podczas wchodzenia na serwer wywala rfa do pulpitu
awatar
DrąGal
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 131
Dołączył: 19.08.2011
Napisany 08.01.2016 18:08
Mauro ja dziś testowałem moda i żadnego problemu z Audi nie miałem , skręca normalnie nie wiem co ci w nim nie pasuje . Za to Seatem jak jezdziłem i chciałem wyjść do garażu od razu wywaliło mnie z gry do pulpitu.
awatar
Gruchasz
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 83
Dołączył: 08.07.2013
Napisany 08.01.2016 18:41
Ja również miałem taki sam problem z Seatem jak niektórzy. Po naciśnięciu Esc gra się wyłącza.
awatar
Darsoon
sezon3sezon4sezon5sezon6sezon7
sezon9sezon10
Posty: 175
Dołączył: 17.02.2012
Napisany 08.01.2016 18:45
Wiem ze nie ten temat. Da rade zrobic cos z dzwiekami silnika? Z zewnatrz auto inaczej slychac niz wewnatrz. Moze jakies lepsze realniejsze dac, nie wiem.
awatar
Slimmy
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon10
Posty: 588
Dołączył: 19.08.2011
Napisany 08.01.2016 19:19
Darsoon o jakim mówisz modelu? Bo generalnie tak miało być żeby w kokpicie był inny dźwięk niż na zewnątrz.
awatar
Mario17-03
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 517
Dołączył: 21.08.2011
Napisany 08.01.2016 19:34
Co do prośby Górnika ws. błędów nt. modu dotyczących specyfikacji, kto jaki komp posiada, proponowałbym każdemu kierowcy dodać w sygnaturce skład swojego kompa, że pod postem ,, jest na stałe, lista naszych części komputera.
Sprawi to że odgórnie będzie widział co może mieć ewentualnie związek z naszymi kompami.
( Jeszcze moda nie testowałem jakby co smiley ) .
awatar
Darsoon
sezon3sezon4sezon5sezon6sezon7
sezon9sezon10
Posty: 175
Dołączył: 17.02.2012
Napisany 08.01.2016 19:40
Slim z maski ( bo na takiej kamerze jezdze) jest ok. Tylko przlacze na widok calego auta to jakies dodatkowo syczenie slychac co mnie denerwuje. Czuje sie jakbym bardziej w nfsa gral, po co te efekty. A auto oczywiscie bmka.
awatar
Gornik
sezon4sezon5sezon6sezon7sezon8
sezon10
Posty: 410
Dołączył: 18.06.2012
https://www.facebook.com/pages/Gornik-Projects/528
Napisany 08.01.2016 20:49
Mauro znalazł pierwszy "poważny" błąd który musi być naprawiony i plik naprawiłem w 5s.
Ten błąd to ominięcie w detalach medium (szkoda że detali Mauro z drugiej strony nie napisał) zderzaka i danie z modelu który to napisałem xd. Postaram się dać dzisiaj by był na rano patch.
awatar
Mario17-03
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 517
Dołączył: 21.08.2011
Napisany 08.01.2016 21:04
Póki co wszystko u mnie gra, nie wywaliło, ścina tor? chyba dzika wersja trochę bo mam przycinki, odnośnie samej fizyki.. hmm za podsterowny dla mnie , tutaj idzie zła para kaloszy na moje, zwiększacie moc a auto jedzie bardziej na wprost na zakrętach przez te cuda. Zastanawiam sie nad zmiana dzwięku w Cruzie, za bardzo gwiżdze na wysokich obrotach dla mnie , za to redukcja jest boska, dzwięki Opla Vectre jak bym dał będzie bangla wszystko?
CPU i5 2400 4x 3,1 Ghz
GPU GTX 560Ti Asus DC II CU
Ramm 4x2 Gb GoodRam 1333Mhz CL9
Dysk SSD Crucial M550 128 Gb, HDD F3 Samsung 500 Gb
PSU OCZ ZT 550 Watt Bronze
Sound card Asus Xonar DX/XD
System Win 7 64 bit.
awatar
Dryl
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 130
Dołączył: 03.11.2011
Napisany 08.01.2016 22:17
Slimmy dźwięki masakra, jedno auto ryczy drugie daje dupy jakbym rowerem jechał, pomijam dźwięki, auta jakieś dziwne, to wszystko sie kupy nie trzyma ... po 1. wywala z serwa jak audi jedzie, po 2 brak synchronizacji miedzy samochodami, po 3 jesli mod jest w fazie "produkcji" wracamy w sezonie 11 na mod z 10 sezonu a wy sobie robcie co chcecie. Szkoda ludzi dla waszych testów.
awatar
MAURO
sezon1sezon2sezon3sezon4sezon5
sezon6sezon7sezon8sezon9sezon10
Posty: 256
Dołączył: 19.08.2011
Napisany 08.01.2016 23:07
Drylku bład Audi już jest wyeliminowany wiec jak coś to jutro będzie patch razem z Seatem a dźwięki to wiesz.. jedni słuchają Chopina inni Black Sabath wiec każdy może podłożyć swoje będzie chyba git)
ITALOVER
awatar
xoSx_USA
sezon5sezon6sezon7sezon8sezon9
sezon10
Posty: 107
Dołączył: 26.10.2012
Napisany 08.01.2016 23:15
No dźwięki niestety dopasowują się do modeli, każdy z innej bajki, brak konsekwencji, różne głośności, itp. Jeździmy na specowej fizyce, a każdy samochód jest de facto inny, ehh...
--
MoBo: MSI Z170A Gaming M7 LGA 1151 ATX
CPU: Intel Core i7-6700K 4.0GHz LGA
GPU: 2xASUS GeForce Turbo GTX 970 Overclocked 4GB Blower Special Edition
RAM: Crucial Ballistix Elite 4x16GB DDR4-2666 PC4-21300
SSD: Crucial MX200 500GB SATA III 6Gb/s
HDD: RAID 3x Seagate Barracuda XT 3TB 7,200 RPM SATA III 6Gb/s
Power: Corsair TX850 850 Watt 12V 80 Plus Bronze ATX
Windows 10 64 bit. build 14316
prev
awatar
maro
1 godzinę temu
awatar
WooQash
2 godziny temu
awatar
Mav
1 tydzień temu
awatar
Slimmy
1 tydzień temu
awatar
Baszu43
2 tygodnie temu
awatar
Gornik
2 tygodnie temu
awatar
Domino
3 tygodnie temu
awatar
DFGT
3 tygodnie temu
awatar
Krzys
3 tygodnie temu
awatar
MaciekS
6 tygodni temu
awatar
Civus
7 tygodni temu
awatar
Denan06
9 tygodni temu
awatar
Sprajt
9 tygodni temu
awatar
DrąGal
07.05.2020   22:44
awatar
Darsoon
07.05.2020   21:55
awatar
Dryl
05.05.2020   20:28
awatar
jakub4prv
13.04.2020   13:57
awatar
Mario17-03
30.03.2020   09:02
awatar
Adrian4900
22.03.2020   22:44
awatar
LynxD
22.03.2020   21:37
awatar
xoSx_USA
11.03.2020   08:24
awatar
Zagman92
27.02.2020   13:04
awatar
BieRni
24.02.2020   10:31
awatar
MAURO
22.02.2020   19:04
awatar
SPEEDMAN4fun
20.01.2018   00:55
awatar
czaxxx
19.01.2018   23:10
awatar
Mohito
19.01.2018   22:54
awatar
Cryptone
19.01.2018   22:48
awatar
TheSznikers
19.01.2018   20:58
awatar
Alex
19.01.2018   20:46
awatar
NaraPLN
19.01.2018   20:16
awatar
VSX500
19.01.2018   19:48
awatar
REJSU
19.01.2018   19:47
awatar
Marcinho
19.01.2018   19:40
awatar
Xarlith
19.01.2018   18:38
awatar
BezlitosnaWydra
19.01.2018   18:24
awatar
SZOLTYS
19.01.2018   18:02
awatar
Roody
19.01.2018   17:02
awatar
Spayk
19.01.2018   16:51
awatar
Carles
19.01.2018   16:17
awatar
Elmo
19.01.2018   15:24
awatar
LosPazdziochos
18.01.2018   20:07
awatar
Raidersky
18.01.2018   16:53
awatar
Gruchasz
18.01.2018   16:40
awatar
Golomp
18.01.2018   15:54
awatar
PolishRacer
18.01.2018   15:02
awatar
zabaracer
18.01.2018   14:50
awatar
solar
17.01.2018   12:33
next
royalracing2020
RoyalRacing © 2011-2020
Wszystkie prawa zastrzeżone
php-fusion
PHP-Fusion © 2002-2020 by Nick Jones.
Wydane jako darmowe oprogramowanie bez zastrzeżeń na licencji GNU Affero GPL v3.